Vissza Email Link
Sült oldalas krumplipürével

Oldalas sütése

Egyszerű sült oldalas elkészítése
A sült oldalas egy időtakarékos fogás. Duplán megéri előző este befűszerezni a húst, sőt a zöldségek is mehetnek rá. Egyrészt így az ízek jobban összeérnek, másrészt másnap nincs más dolgunk, mint megsütni.
ELŐKÉSZÍTÉS20 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS1 hour 20 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 40 minutes
FOGÁSEbéd, Főétel
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 80 dkg oldalas
  • só, bors
  • kakukkfű
  • zsír / olaj
  • vöröshagyma
  • paprika

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A tepsit kizsírozzuk, a sütőt 180°C-on előmelegítjük.
  • Az oldalast megmossuk, megszárítjuk.
  • Ez után befűszerezzük az oldalast. A tökéletes sült oldalas egyik titka a fűszerezésben rejlik.
  • Majd felkarikázzuk a vöröshagymát és a paprikát fölszeleteljük.
    Oldalas fűszerezése
  • A húst tepsibe helyezzük és rárakjuk a zöldségeket, kb. 1 dl vizet a hús alá öntünk. A tepsit alufóliával befedjük.
  • Ha ez mind megvan jöhet az oldalas sütése. Ami a tökéletes sült oldalas második titka: Kb. 1 óra alatt a húst puhára pároljuk (ha a villát könnyen beletudjuk szúrni, már jó). Ekkor a fóliát leszedjük és az oldalast pirosra sütjük.
    Sült oldalas krumplipürével