Egyszerű sült oldalas elkészítéseA sült oldalas egy időtakarékos fogás. Duplán megéri előző este befűszerezni a húst, sőt a zöldségek is mehetnek rá. Egyrészt így az ízek jobban összeérnek, másrészt másnap nincs más dolgunk, mint megsütni.
A tepsit kizsírozzuk, a sütőt 180°C-on előmelegítjük.
Az oldalast megmossuk, megszárítjuk.
Ez után befűszerezzük az oldalast. A tökéletes sült oldalas egyik titka a fűszerezésben rejlik.
Majd felkarikázzuk a vöröshagymát és a paprikát fölszeleteljük.
A húst tepsibe helyezzük és rárakjuk a zöldségeket, kb. 1 dl vizet a hús alá öntünk. A tepsit alufóliával befedjük.
Ha ez mind megvan jöhet az oldalas sütése. Ami a tökéletes sült oldalas második titka:Kb. 1 óra alatt a húst puhára pároljuk (ha a villát könnyen beletudjuk szúrni, már jó). Ekkor a fóliát leszedjük és az oldalast pirosra sütjük.