A szilvát megmossuk, félbe vágjuk, a magot eltávolítjuk. Megszórjuk fahéjas cukorral és félre tesszük.
A puha vajat a porcukorral habosra kavarjuk, hozzá adjuk a tojásokat. Ezzel is jól kikavarjuk, majd hozzáadjuk a többi száraz hozzávalót, összegyúrjuk, végül tejföllel fellazítjuk a tésztát. Addig gyúrjuk, míg sima tésztát nem kapunk.
Lisztezett nyújtófelületen elfelezzük a tésztát, egyenként kinyújtjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük az egyik kinyújtott tésztánkat. Megszórjuk 2-3 evőkanál zsemlemorzsával, hogy a szilva ne áztassa el. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tésztára terítjük a cukrozott szilvát és betakarjuk a tészta másik felével. Villával sűrűn megszurkáljuk, hogy ne szoruljon alá a levegő.
25-30 perc alatt rózsaszínűre sütjük.
Hidegen tudjuk felszeletelni a szilvás pitét, majd tetszés szerint megszórhatjuk porcukorral (én ezt elhagytam).