Vissza Email Link
Szilvás pite felszeletelve

Szilvás pite

Íme itt a részletes recept a puha szilvás pite elkészítéséhez!
ELŐKÉSZÍTÉS1 hour
SÜTÉS/FŐZÉS30 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 30 minutes
FOGÁSDesszert, Pite, Sütemény
KONYHAHagyományos
ADAG 6 adag

Felszerelés

  • tál
  • nyújtófelület
  • nyújtófa
  • tepsi
  • villa

HOZZÁVALÓK
  

2 db lap hozzávalói:

  • 25 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 50 dkg liszt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fék db citrom héja
  • 1 csomag sütőpor
  • zsemlemorzsa

Töltelék hozzávalói:

  • 80 dkg szilva
  • őrölt fahéj
  • 3-4 evőkanál cukor

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A szilvát megmossuk, félbe vágjuk, a magot eltávolítjuk. Megszórjuk fahéjas cukorral és félre tesszük.
  • A puha vajat a porcukorral habosra kavarjuk, hozzá adjuk a tojásokat. Ezzel is jól kikavarjuk, majd hozzáadjuk a többi száraz hozzávalót, összegyúrjuk, végül tejföllel fellazítjuk a tésztát. Addig gyúrjuk, míg sima tésztát nem kapunk.
  • Lisztezett nyújtófelületen elfelezzük a tésztát, egyenként kinyújtjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük az egyik kinyújtott tésztánkat. Megszórjuk 2-3 evőkanál zsemlemorzsával, hogy a szilva ne áztassa el.
  • Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  • A tésztára terítjük a cukrozott szilvát és betakarjuk a tészta másik felével. Villával sűrűn megszurkáljuk, hogy ne szoruljon alá a levegő.
  • 25-30 perc alatt rózsaszínűre sütjük.
  • Hidegen tudjuk felszeletelni a szilvás pitét, majd tetszés szerint megszórhatjuk porcukorral (én ezt elhagytam).
    Szilvás pite felszeletelve