Vissza Email Link
Lusta túrós tepsiben

Lusta túrós

Íme itt a részletes recept a lusta túrós elkészítéséhez!
Ezzel a sütivel rengeteg időt takaríthatsz meg, mivel itt nem kell gyúrni, se nyújtani. És csak egy mérőpohárra, 1-2 tálra és fakanálra van szükséged. Tehát az eszközökből se kell túlságosan sok.
Szóval ez a lusta túrós süti minden nézőpontból egy kiváló sütemény!
ELŐKÉSZÍTÉS30 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS50 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 20 minutes
FOGÁSDesszert, Sütemény
KONYHAHagyományos
ADAG 6 adag

Felszerelés

  • tál
  • mérőpohár
  • fakanál
  • kis lábas
  • tepsi

HOZZÁVALÓK
  

Tészta hozzávalói:

  • 6 dl rétesliszt
  • 2 dl cukor
  • 1 csomag sütőpor

Töltelék hozzávalói:

  • 75 dkg túró
  • 60 dkg darabolt gyümölcs (őszibarack, sárgabarack, körte) ízlés szerint

Öntet hozzávalói:

  • 3 db tojás
  • 2 dl cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4-6 dl tej
  • 12 dkg olvasztott vaj

ELKÉSZÍTÉS
 

  • Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a cukrot. Egy nagy méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a keverékünk felét.
  • Erre rámorzsoljuk a túró felét, a darabolt gyümölcsöt (jelenesetben őszibarackot), majd jöhet a maradék túró és végül a lisztes keverék.
  • Az öntet hozzávalóit alaposan összekeverjük és az egészet egyenletesen ráöntjük a sütinkre. Majd rácsorgatjuk az olvasztott vajat.
  • Lassú tűzön 50 percig, pirosodásig sütjük lusta túrós sütinket.
    Lusta túrós tepsiben