Vissza
Email Link
Nyomtatás
Recept képpel
Instrukciós képek
Smaller
Normal
Larger
Rakott karfiol
Íme itt a részletes recept a rakott karfiol elkészítéséhez!
A
karfiolnak
számos, az egészségünkre jó hatása van. Többek között méregtelenít, K-vitamint tartalmaz, gyulladásgátló, javítja az emésztést.
Recept Nyomtatása
Pin Recept
ELŐKÉSZÍTÉS
1
hour
óra
SÜTÉS/FŐZÉS
20
minutes
perc
ELKÉSZÍTÉS
1
hour
óra
20
minutes
perc
FOGÁS
Ebéd, Főétel
KONYHA
Hagyományos
ADAG
4
adag
HOZZÁVALÓK
1
db
karfiol
közepes méretű
80
dkg
darált sertéshús
15
dkg
rizs
1
nagy pohár
tejföl
1
fej
vöröshagyma
zsír
őrölt pirospaprika
só
bors
ELKÉSZÍTÉS
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, a felmelegített zsíron üvegesre dinszteljük.
Majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával.
Hozzáadjuk a darálthúst, jól összekeverjük, fűszerezzük és felöntjük egy kevés vízzel. Fedő alatt puhára főzzük.
Közben a karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk és sós vízben félpuhára főzzük.
Ha kész, a levét leszűrjük. A rizst is, megmossuk, megfőzzük.
Tepsiben lerakunk egy sor karfiolt, majd egy sor rizst és erre jön a hús.
És kezdjük elölről, míg el nem fogynak a hozzávalók.
Az egészet meglocsoljuk a tejföllel és forró sütőben pirosra sütjük.