Csokis céklatorta
Itt a csokis céklatorta recept, ami amellett, hogy fantasztikusan finom, még egészséges is. És ráadásul a céklának köszönhetően különleges finomság.
ELŐKÉSZÍTÉS1 hour óra
SÜTÉS/FŐZÉS45 minutes perc
ELKÉSZÍTÉS1 hour óra 45 minutes perc
FOGÁSDesszert, Sütemény, Torta
KONYHAKísérletező
- 20 dkg cékla
- 20 dkg cukor
- 3 db tojás
- 2 dl olaj
- 20 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 7 dkg kakaópor cukrozatlan
- 10 dkg étcsoki
A cékla két végét levágjuk és alaposan megmossuk. Egy kis fazékban héjastól puhára főzzük.
Ha megfőtt, a vizet leszűrjük róla, várunk egy kicsit, hogy meghűljön, majd egy késsel meghámozzuk és összeturmixoljuk a cukorral és a tojásokkal.
Ha kész az összeturmixolt cékla, akkor egy tálba öntjük és fakanállal összekeverjük az olajjal.
Egy másik tálba kimérjük a lisztet, összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a kakaóporral, majd beleaprítjuk a csokinkat.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy 24 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
A száraz és nedves hozzávalókat alaposan összekeverjük és a tortaformába simítjuk.
Kb. 40-45 percig sütjük. Érdemes egy hústűvel középen megszúrni, hogy biztosak legyünk, már elkészült a tortánk.(Ha a tűre ráragadt a tészta, még sütni kell!)