Vissza Email Link
Brutál csokis céklatorta

Csokis céklatorta

Itt a csokis céklatorta recept, ami amellett, hogy fantasztikusan finom, még egészséges is. És ráadásul a céklának köszönhetően különleges finomság.
ELŐKÉSZÍTÉS1 hour
SÜTÉS/FŐZÉS45 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 45 minutes
FOGÁSDesszert, Sütemény, Torta
KONYHAKísérletező
ADAG 8 szelet

Felszerelés

  • 1 tortaforma kapcsos

HOZZÁVALÓK
  

  • 20 dkg cékla
  • 20 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 2 dl olaj
  • 20 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 7 dkg kakaópor cukrozatlan
  • 10 dkg étcsoki

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A cékla két végét levágjuk és alaposan megmossuk. Egy kis fazékban héjastól puhára főzzük.
  • Ha megfőtt, a vizet leszűrjük róla, várunk egy kicsit, hogy meghűljön, majd egy késsel meghámozzuk és összeturmixoljuk a cukorral és a tojásokkal.
  • Ha kész az összeturmixolt cékla, akkor egy tálba öntjük és fakanállal összekeverjük az olajjal.
  • Egy másik tálba kimérjük a lisztet, összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a kakaóporral, majd beleaprítjuk a csokinkat.
  • A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy 24 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
  • A száraz és nedves hozzávalókat alaposan összekeverjük és a tortaformába simítjuk.
  • Kb. 40-45 percig sütjük. Érdemes egy hústűvel középen megszúrni, hogy biztosak legyünk, már elkészült a tortánk.
    (Ha a tűre ráragadt a tészta, még sütni kell!)
    Brutál csokis céklatorta