Gyömbéres csokis keksz
Íme itt a részletes recept a gyömbéres csokis keksz elkészítéséhez!
ELŐKÉSZÍTÉS45 minutes perc
SÜTÉS/FŐZÉS15 minutes perc
ELKÉSZÍTÉS1 hour óra
FOGÁSDesszert, Keksz, Uzsonna
KONYHAKísérletező
- 12,5 dkg liszt
- 12,5 dkg zabpehely
- 12,5 dkg vaj
- 7,5 dkg cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 cm gyömbér friss
- 30 ml tej
- 5 dkg étcsoki
Először kibélelünk egy tepsit sütőpapírral.
A cukrot és a puha vajat fakanállal kikavarjuk. A gyömbért egy éles késsel meghámozzuk és a cukros vajba reszeljük.
A lisztet, a zabpelyhet összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a felaprított csokit.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Összekeverjük a vajkrémet a száraz hozzávalókkal és hozzáöntjük a tejet. – Ha túl sűrűnek találjuk, önthetünk még egy kevés tejet hozzá.Jól eldolgozzuk a masszát és vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk, kicsit ellapítjuk és a tepsibe helyezzük. Kb. 15 perc alatt készre sütjük. Közben vigyázzunk, meg ne égjen! Ha egy kis színt kap, akkor kész is a keksz.