Vissza Email Link
Gyömbéres csokis keksz tányérra szedve

Gyömbéres csokis keksz

Íme itt a részletes recept a gyömbéres csokis keksz elkészítéséhez!
ELŐKÉSZÍTÉS45 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS15 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour
FOGÁSDesszert, Keksz, Uzsonna
KONYHAKísérletező
ADAG 40 darab

HOZZÁVALÓK
  

  • 12,5 dkg liszt
  • 12,5 dkg zabpehely
  • 12,5 dkg vaj
  • 7,5 dkg cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 cm gyömbér friss
  • 30 ml tej
  • 5 dkg étcsoki

ELKÉSZÍTÉS
 

  • Először kibélelünk egy tepsit sütőpapírral.
  • A cukrot és a puha vajat fakanállal kikavarjuk. A gyömbért egy éles késsel meghámozzuk és a cukros vajba reszeljük.
  • A lisztet, a zabpelyhet összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a felaprított csokit.
  • A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  • Összekeverjük a vajkrémet a száraz hozzávalókkal és hozzáöntjük a tejet. – Ha túl sűrűnek találjuk, önthetünk még egy kevés tejet hozzá.
    Jól eldolgozzuk a masszát és vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk, kicsit ellapítjuk és a tepsibe helyezzük.
  • Kb. 15 perc alatt készre sütjük. Közben vigyázzunk, meg ne égjen! Ha egy kis színt kap, akkor kész is a keksz.
    Gyömbéres csokis keksz tányérra szedve