Vissza Email Link
Habkönnyű császármorzsa barack lekvárral

Habkönnyű császármorzsa

Habkönnyű császármorzsa recept
ELŐKÉSZÍTÉS30 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS15 minutes
Pihenőidő20 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 5 minutes
FOGÁSEbéd
KONYHAAusztria
ADAG 2 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 15 dkg búzadara
  • 7 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 3 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál vaníliaaroma vagy 1 zacskó vaníliás cukor
  • 5 dkg vaj
  • lekvár
  • porcukor

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A búzadarát és a lisztet összekeverjük és ráöntjük a tejet, jól összekavarjuk. 20 percig állni hagyjuk, hogy a búzadaránk megdagadjon, megpuhuljon.
  • A tojásfehérjét kemény habbá, a sárgáját a cukorral habosra verjük. Belereszeljük a citromot, hozzáöntjük a vaníliát.
  • A cukros tojássárgához hozzákavarjuk a lisztes búzadarát, majd apránként óvatosan hozzáadjuk a felvert fehérjét. Laza mozdulatokkal elkeverjük.
  • Közben a vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, a masszát 2-3 adagban beleöntjük, mintha palacsintát sütnénk.
  • De most kb. 1 perc elteltével egy fakanállal elkezdjük falatnyi darabokra szaggatni, a serpenyőt rázogatni, hogy a császármorzsa tészta minden oldala megpiruljon.
  • Tálaláskor a császármorzsát meglocsoljuk lekvárral és meghintjük porcukorral.
    Habkönnyű császármorzsa barack lekvárral