Vissza Email Link
Forralt bor bögrében

Forralt bor készítése

ELŐKÉSZÍTÉS10 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS10 minutes
ELKÉSZÍTÉS20 minutes
FOGÁSItal
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 1 üveg vörösbor
  • 1,5 dl víz
  • cukor
  • egész fahéj
  • szegfűszeg
  • narancs

ELKÉSZÍTÉS
 

  • bort beleöntjük egy kisebb fazékba, én öntök hozzá kb. 1,5 dl vizet is. Beleszórjuk ízlés szerint cukrot, ki mennyire szereti édesen, ill., hogy édes vagy száraz bort használunk.
  • Ezután jöhetnek a fűszerek a narancs kivételével. Fedő alatt a legkisebb fokozaton melegítsük. Nem szabad, hogy forrjon, mert úgy elillan az alkohol belőle.
  • Amikor már elérte a kellő hőfokot, belekarikázzuk a narancsot. Én előtte megpucoltam a narancsot. Hőálló poharakban vagy csészékben kínáljuk.