Vissza Email Link
Diós bejgli töltelék mazsolával

Diós bejgli töltelék

ELŐKÉSZÍTÉS20 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS5 minutes
ELKÉSZÍTÉS25 minutes
FOGÁSDesszert
KONYHAHagyományos
ADAG 1 rúd bejglihez

HOZZÁVALÓK
  

Diós töltelék hozzávalói:

  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1,5 dl víz
  • 1 db alma lereszelve
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 5 dkg mazsola

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A darált diót összekeverjük egy lábasban cukorral, zsemlemorzsával és vízzel együtt pár percig főzzük, állandó kevergetés mellett.
  • Belereszeljük az almát, a citromot és végén belekeverjük a megmosott mazsolát, így kész is.