A tejet meglangyosítjuk egy pici cukorral és belemorzsoljuk az élesztőt, majd pár percig hagyjuk felfutni.
Közben a többi hozzávalót a tepertő és a bors kivételével kimérjük egy tálba.
A felfuttatott élesztővel jól összegyúrjuk, elkezdjük dagasztani. Ez azt jelenti, hogy addig gyúrjuk erőteljesen, míg a tészta el nem válik a kezünktől és a tál falától.
Ezután letakarjuk és 20 percig pihentetjük.
Kinyújtjuk és rásimítjuk a tepertőt, ízlés szerint borsozzuk.
Jön a hajtogatás: középre hajtjuk fentről, alulról és két oldalról. Ismét letakarjuk és 30 percig kelesztjük. Újra kinyújtjuk, hajtogatjuk, kelesztjük. Ezt a folyamatot még kétszer megismételjük. Ne sajnáljuk rá az időt, mert a sok hajtogatástól lesz szép leveles a pogácsánk.
Az utolsó nyújtás után egy éles késsel berácsozzuk a tésztát és egy kiszúró vagy egy pohár segítségével kiszaggatjuk a pogácsákat és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk.
Egy felvert tojással megkenjük és addig pihentetjük, míg a sütő bemelegszik.
Majd pirosodásig sütjük a hajtogatott tepertős pogácsákat.