Vissza Email Link
Almafőzelék tálalva

Almafőzelék

ELŐKÉSZÍTÉS15 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS20 minutes
ELKÉSZÍTÉS35 minutes
FOGÁSFőzelék
KONYHAHagyományos
ADAG 2 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 4 db közepes alma
  • őrölt fahéj, szegfűszeg
  • citrom leve
  • cukor
  • 2 dl tejföl
  • liszt

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A megmosott almákat megpucoljuk és nem túl vékony szeletekre fölvágjuk. Egy lábas tesszük, kevés citromlével meglocsoljuk (ha savanykás almával dolgozunk, ez elhagyható), ízlés szerint cukrozzuk és meghintjük egy kevés fahéjjal, szegfűszeggel. Fedő alatt 10 percig főzzük.
  • Közben elkészítjük a habarást: A tejfölt kevés liszttel csomómentesre keverjük, a főzelék levéből öntünk hozzá egy-két kanálnyit, ezzel is jól eldolgozzuk. A félkész főzelékhez öntjük a habarást, összeforraljuk és már kész is vagyunk.