Vissza Email Link
Mákos-szezámmagos sós rúd tányéron

Mákos szezámmagos sós rúd

ELŐKÉSZÍTÉS40 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS15 minutes
Pihenőidő2 hours
ELKÉSZÍTÉS2 hours 55 minutes
FOGÁSUzsonna
KONYHAHagyományos
ADAG 2 tepsi

HOZZÁVALÓK
  

  • 60 dkg liszt
  • 18 dkg zsír
  • 1 evőkanál
  • 2 tojássárga
  • 2 dl tej
  • 4 dkg élesztő
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojásfehérje
  • mák
  • szezámmag

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A tejet meglangyosítjuk, egy kiskanál cukorral összekeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, összekeverjük, rászórunk egy kanál lisztet és hagyjuk felfutni.
  • Közben az tojásfehérje kivételével kimérjük a hozzávalókat. A felfutott élesztőt hozzáöntjük, jól összedolgozzuk és 2 órára a hűtőbe tesszük.
  • Lisztezett nyújtó felületen 1,5-2 centi vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük a tojásfehérjével s megszórjuk mákkal (nem darált). Ezután a tészta alányúlunk és agy nagy lendülettel megfordítjuk. (Mákos oldala kerül alulra.) Ezt az oldalt is megkenjük a fehérjével és most szezámmaggal szórjuk meg.
  • A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsibe sütőpapírt helyezünk.
  • Éles késsel hosszúkás darabokra szeljük és mindegyiket egyszer megcsavarjuk, tepsibe rakosgatjuk és készre sütjük.