Vissza Email Link
Túrós pite porcukorral meghintve

Túrós pite recept

ELŐKÉSZÍTÉS45 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS30 minutes
Pihenőidő3 hours
FOGÁSDesszert
KONYHAHagyományos
ADAG 25 szelet

HOZZÁVALÓK
  

Tészta hozzávalói:

  • 40 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 5 tojássárga
  • 15 dkg vaj

Töltelék hozzávalói:

  • 75 dkg túró
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg mazsola (elhagyható)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 tojásfehérje
  • 1 evőkanál liszt

ELKÉSZÍTÉS
 

  • Az élesztőt belemorzsoljuk a meglangyosított tejbe és 5-10 perc alatt fölfuttatjuk.
  • A tojássárgát elkeverjük a puha vajjal, hozzáadjuk a lisztet a fölfutott élesztőt. Jól összegyúrjuk, ha szükséges, adunk hozzá még lisztet. A tésztát 2 részre osztjuk, az egyiket kinyújtjuk és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük.
  • A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük. A túrót elkeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, ízlés szerint a mazsolával. Beleforgatjuk a habot és adunk hozzá egy evőkanál lisztet. Ezt a túrós tölteléket rásimítjuk a tepsiben lévő tésztára. A tészta kinyújtott másik felével beborítjuk és letakarva hagyjuk 2-3 órát kelni. Ezután villával megszurkáljuk és 160 fokon megsütjük.