Vissza Email Link
Fahéjas kekszek tányéron

Fahéjas keksz

ELŐKÉSZÍTÉS45 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS15 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour
FOGÁSKeksz
KONYHAHagyományos
ADAG 2 tepsi

HOZZÁVALÓK
  

Keksz hozzávalói:

  • 30 dkg liszt
  • 17 dkg puha vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • fél csomag sütőpor
  • pici

Kenés hozzávalói:

  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 3-4 evőkanál barnacukor
  • 2 evőkanál fahéj

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A krémhez a vajat egy lábasban felolvasztjuk, belekanalazzuk a barnacukrot és a fahéjat, majd félre tesszük és kihűtjük.
  • Míg a krémünk hűl, összeállítjuk a tésztát. A lisztet kimérjük, elkeverjük benne a sütőport. Hozzáadjuk a porcukrot, a puha vaja, az egész tojást és egy csipetnyi sót. Jól összegyúrjuk, szép egynemű, sima tésztát kapunk.
  • A tepsibe sütőpapírt helyezünk és a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  • A tésztát kb. fél centi vastagságúra kinyújtjuk, a kihűlt krémet rákenjük és két irányból feltekerjük: alulról is a közepéig és felülről is a közepéig, majd a két tekercs találkozásánál ketté vágjuk. Így lett kéthosszú tekercsünk, amit kb. egy centis szeletekre vágjuk és a tepsibe rakosgatjuk. Addig sütjük, míg egy kis színt kapnak a kekszek és érezni a fahéj illatát.