A krémhez a vajat egy lábasban felolvasztjuk, belekanalazzuk a barnacukrot és a fahéjat, majd félre tesszük és kihűtjük.
Míg a krémünk hűl, összeállítjuk a tésztát. A lisztet kimérjük, elkeverjük benne a sütőport. Hozzáadjuk a porcukrot, a puha vaja, az egész tojást és egy csipetnyi sót. Jól összegyúrjuk, szép egynemű, sima tésztát kapunk.
A tepsibe sütőpapírt helyezünk és a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tésztát kb. fél centi vastagságúra kinyújtjuk, a kihűlt krémet rákenjük és két irányból feltekerjük: alulról is a közepéig és felülről is a közepéig, majd a két tekercs találkozásánál ketté vágjuk. Így lett kéthosszú tekercsünk, amit kb. egy centis szeletekre vágjuk és a tepsibe rakosgatjuk. Addig sütjük, míg egy kis színt kapnak a kekszek és érezni a fahéj illatát.