A lisztet összekeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk benne a felaprított vajat. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és félórára hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót villával összetörjük, és elkeverjük benne a kétféle cukrot. A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük és óvatosan a túróhoz keverjük.
A tésztát egy nyújtófelületen 2/3-1/3 részre osztjuk. A nagyobb tésztát kinyújtjuk és a sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. Erre simítjuk a tölteléket, a tetejét sűrűn megrakjuk eperrel. Én jobban szeretem a kisebb szemű epreket. De ha nagyobbak vannak, akkor előtte félbe vágjuk.
Erre a töltelékre helyezzük a tészta kinyújtott másik felét. Széleit megigazítjuk, a tésztát felvert tojással megkenjük, villával megszurkáljuk. Kb. 40-45 percig sütjük.