Vissza Email Link
Epres túrós süti tányéron

Epres túrós süti

ELŐKÉSZÍTÉS45 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS45 minutes
Pihenőidő30 minutes
ELKÉSZÍTÉS2 hours
FOGÁSDesszert
KONYHAHagyományos
ADAG 25 szelet

HOZZÁVALÓK
  

Tészta hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 egész tojás
  • 1 tojássárga
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 db tojás kenéshez

Töltelék hozzávalói:

  • 50 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojásfehérje
  • 25 dkg eper

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A lisztet összekeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk benne a felaprított vajat. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és félórára hűtőbe tesszük.
  • Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót villával összetörjük, és elkeverjük benne a kétféle cukrot. A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük és óvatosan a túróhoz keverjük.
  • A tésztát egy nyújtófelületen 2/3-1/3 részre osztjuk. A nagyobb tésztát kinyújtjuk és a sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. Erre simítjuk a tölteléket, a tetejét sűrűn megrakjuk eperrel. Én jobban szeretem a kisebb szemű epreket. De ha nagyobbak vannak, akkor előtte félbe vágjuk.
  • Erre a töltelékre helyezzük a tészta kinyújtott másik felét. Széleit megigazítjuk, a tésztát felvert tojással megkenjük, villával megszurkáljuk. Kb. 40-45 percig sütjük.