A tésztához a tejfölt egy picit meglangyosítjuk egy kevés cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és félre tesszük. Közben a vajat elmorzsoljuk a lisztben, hozzáadjuk a cukrot és beleütjük a tojást. Miután az élesztő felfutott, ezt is beleöntjük és az egészet jól összegyúrjuk. Csak addig pihentetjük, míg elkészítjük a rávalót.
A megmosott barackot meghámozzuk, félbevágjuk és meglocsoljuk citromlével.
A pudingport eldolgozzuk az 1 dl tejben. A tojásokat, a kétféle cukrot, a citrom reszelt héját, egy csipet sót és a tejszínt összeturmixoljuk. A túróra ráöntjük a tojásos keveréket és az elkevert pudingot, majd ezt is összekeverjük botmixerrel.
A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk és meghintjük darált dióval, vagy ha az nincs jó a zsemlemorzsa is. Rásorakoztatjuk a barackot és rákanalazzuk az öntetet. Kb. 1 órán át sütjük, de vigyázzunk, a teteje meg ne égjen. Ha szükséges sütés közben takarjuk le alufóliával.