Vissza Email Link
Sok túrós barackos süti tányéron

Túrós barackos süti

ELŐKÉSZÍTÉS1 hour 10 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS1 hour
ELKÉSZÍTÉS2 hours 10 minutes
FOGÁSDesszert
KONYHAHagyományos
ADAG 25 szelet

HOZZÁVALÓK
  

Tészta hozzávalói:

  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg hideg vaj
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1 dl tejföl
  • 1 db tojás

Rátét hozzávalói:

  • 1 kg barack
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tejszín
  • 4 db tojás
  • 50 dkg túró
  • 1 db citrom
  • darált dió / zsemlemorzsa

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A tésztához a tejfölt egy picit meglangyosítjuk egy kevés cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és félre tesszük. Közben a vajat elmorzsoljuk a lisztben, hozzáadjuk a cukrot és beleütjük a tojást. Miután az élesztő felfutott, ezt is beleöntjük és az egészet jól összegyúrjuk. Csak addig pihentetjük, míg elkészítjük a rávalót.
  • A megmosott barackot meghámozzuk, félbevágjuk és meglocsoljuk citromlével.
  • A pudingport eldolgozzuk az 1 dl tejben. A tojásokat, a kétféle cukrot, a citrom reszelt héját, egy csipet sót és a tejszínt összeturmixoljuk. A túróra ráöntjük a tojásos keveréket és az elkevert pudingot, majd ezt is összekeverjük botmixerrel.
  • A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk és meghintjük darált dióval, vagy ha az nincs jó a zsemlemorzsa is. Rásorakoztatjuk a barackot és rákanalazzuk az öntetet. Kb. 1 órán át sütjük, de vigyázzunk, a teteje meg ne égjen. Ha szükséges sütés közben takarjuk le alufóliával.