Vissza Email Link
Tökéletes madártej jénaiban

Madártej

ELŐKÉSZÍTÉS30 minutes
Pihenőidő3 hours
ELKÉSZÍTÉS3 hours 30 minutes
FOGÁSDesszert
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 7,5 dl tej
  • 3 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál liszt

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a végén egy evőkanál cukorral elkeverjük.
  • A tejet felforraljuk, majd a habból egy evőkanállal galuskákat kanalazunk bele. Szűrőkanállal egyszer-kétszer átforgatjuk, és egy tányérra szedjük.
  • A tojássárgát a kétféle cukorral fehéredésig habosra verjük. A megmaradt tejbe öntjük, elkavarjuk, liszttel meghintjük. Sűrűsödésig főzzük gyakori kevergetés mellett.
  • Egy tálba öntjük a sárga krémet, ráhelyezzük a habgaluskákat és hűlni hagyjuk. Ezután fogyasztás előtt érdemes pár órára hűtőbe tenni.