Vissza Email Link
Zsemlemorzsa tálban

Zsemlemorzsa pirítása

ELŐKÉSZÍTÉS10 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS1 hour 30 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 40 minutes
KONYHAHagyományos

HOZZÁVALÓK
  

  • száraz kenyér
  • száraz szemle
  • száraz kifli

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A kenyeret, zsemlét, kiflit, ami már senkinek sem kell, kis falatkákra vagdosom. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe szórom és 50 fokos sütőben ropogósra szárítom. De ha előtte ment a sütő, érdemes a még forró sütőbe betenni, de akkor hagyjuk résnyire nyitva a sütő ajtaját.
  • Ha kihűlt, egy aprítóval összezúzom a kemény falatkákat. De húsdarálón le is lehet darálni.
  • Mivel én magam sütöm a kenyeret és társait, előfordul, hogy különféle magokat is teszek bele. Ezek a magok még ízletesebbé teszik a házi zsemlemorzsát.