Vissza Email Link
Sajtos rakott cukkini tálban

Sajtos rakott cukkini

Íme itt a részletes recept a sajtos rakott cukkini elkészítéséhez!
Hogy egy recept beválik-e, onnan lehet lemérni, hányszor vesszük elő, beépül-e a család menüsorába. Hát, ez egy ilyen recept.
Bátran ajánlom a könnyű ebédeket vagy vacsorákat kedvelőknek. A paradicsom savanykás íze teszi üdévé, frissítővé. Ezek a zöldségek jól bírják a fokhagymát, ne féljünk tőle.
ELŐKÉSZÍTÉS30 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS20 minutes
ELKÉSZÍTÉS50 minutes
FOGÁSEbéd, Vacsora
KONYHAKísérletező
ADAG 2 adag

Felszerelés

  • tűzállótál
  • fokhagymanyomó

HOZZÁVALÓK
  

Rakott cukkini hozzávalói:

  • cukkini
  • krumpli
  • paradicsom
  • fokhagyma
  • olaj
  • bors
  • kakukkfű

Öntet hozzávalói:

  • 2-3 dl tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál olaj
  • fokhagyma
  • 10 dkg reszelt sajt

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A megpucolt krumplit, a cukkinit és a paradicsomot kb. 5 mm vastagságú karikákra felszeljük.
  • Egy sütőtál alját megkenjük olajjal és egy gerezd zúzott fokhagymával megszórjuk.
  • A felkarikázott zöldségeket ferdén, szinte állítva felsorakoztatjuk: egy sor krumpli, egy sor cukkini, egy sor paradicsom. (Érdemes jó sűrűn rakni őket!) 
    Ezt a műveletet addig folytatjuk, míg tele nem lesz a tál.
  • Az egészek megsózzuk, szórhatunk rá kakukkfüvet.
  • Az öntethez a tejfölben elkeverjük a mustárt, az olajat, a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, ízlés szerint sózzuk.
  • Az egészet rákanalazzuk a zöldségekre és előmelegített sütőben pirosra sütjük.
    Sajtos rakott cukkini tálban