Vissza Email Link
Zöldségleves grízgaluskával

Zöldségleves grízgaluskával

Egyszerű és finom zöldségleves grízgaluskával
ELŐKÉSZÍTÉS30 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS45 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 15 minutes
FOGÁSEbéd, Leves
KONYHAHagyományos
ADAG 2 adag

HOZZÁVALÓK
  

Leves hozzávalói:

  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • zeller
  • karalábé
  • petrezselyem
  • vöröshagyma
  • zsír
  • egész bors
  • őrölt pirospaprika / chilipor
  • kurkuma elhagyható

Grízgaluska hozzávalói:

ELKÉSZÍTÉS
 

Elkészítjük a zöldséglevest:

  • A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk és feldaraboljuk. A hagymát egészben tesszük a levesbe.
  • Egy kanálnyi zsírt felolvasztunk és rádobjuk a zöldségeket, kavargatva pár perc alatt megdinszteljük. Megszórjuk a pirospaprikával és vízzel felengedjük.
  • Majd a zöldséglevest sózzuk, beleszórunk pár szem borsot és egy csipetnyi kurkumát.

Összeállítjuk a grízgaluskát:

  • A grízgaluskához felütjük a tojást, felverjük, sózzuk, borsozzuk.
  • Hozzákeverjük a búzadarát és 10 percig állni hagyjuk.
    Grízgaluska egy tányérban
  • A levest fedő alatt addig főzzük, míg a zöldségek majdnem megpuhulnak. Ekkor egy teáskanál segítségével beleszaggatjuk a galuskákat és puhára főzzük.
  • Tálalás előtt kiszedjük a hagymát, és már kész is.
    Zöldségleves grízgaluskával