Vissza Email Link
Kettő szelet meggyes tejespite

Meggyes tejespite

Igazán könnyed meggyes tejespite
ELŐKÉSZÍTÉS20 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS20 minutes
ELKÉSZÍTÉS40 minutes
FOGÁSDesszert
KONYHAKísérletező
ADAG 4 adag

Felszerelés

  • pitesütőforma

HOZZÁVALÓK
  

  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tej
  • 3 db tojás
  • 50 dkg meggy magozott
  • 3 evőkanál cukor szóráshoz
  • 1 teáskanál fahéj szóráshoz
  • 2 dkg vaj a pitesütőforma kenéséhez

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A tojásfehérjékből keményhabot verünk.
  • A tojássárgákat elkeverjük az 5 dkg cukorral és a vaníliáscukorral. Beleszórjuk a lisztet, ezzel is elkeverjük. Majd részletekben hozzáöntjük a tejet, közben kevergetjük, nehogy csomós becsomósodjon.
  • Végül beleforgatjuk a felvert habot.
  • A pitesütőt kivajazzuk, beleszórjuk a meggyet, amit ízlésszerint megszórunk fahéjjal és cukorral. Elrendezzük és ráöntjük a tésztát.
  • 170 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
    Meggyes tejespite megsülve