Vissza Email Link
Hagymás krumplipüré tányéron

Hagymás krumplipüré

Hagymás krumplipüré recept
ELŐKÉSZÍTÉS20 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS25 minutes
ELKÉSZÍTÉS45 minutes
FOGÁSEbéd, Köret
KONYHAKísérletező
ADAG 2 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 50 dkg krumpli
  • 1 teáskanál
  • 4 dkg vaj
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 kis fej lilahagyma

ELKÉSZÍTÉS
 

  • Először hagyományos krumplipürét készítünk. A megpucolt, megmosott krumplit felkockázzuk és sós vízben puhára főzünk.
  • Leöntjük róla a vizet, áttörjük, vajjal, tejföllel fellazítjuk, ízlés szerint sózzuk.
  • A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk és a kész krumplipüréhez keverjük.
    Hagymás krumplipüré tányéron