Vissza Email Link
Joghurtos padlizsánkrém

Joghurtos padlizsánkrém

Különleges joghurtos padlizsánkrém recept
ELŐKÉSZÍTÉS20 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS35 minutes
Pihenőidő2 hours
ELKÉSZÍTÉS2 hours 55 minutes
FOGÁSUzsonna, Vacsora
KONYHAKísérletező
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 2 db padlizsán közepes méretű
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 tojássárga
  • 0,5 dl olaj
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis pohár joghurt

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A sütőt 200 fokra fölmelegítjük.
  • A hagymát megpucoljuk, fölaprítjuk, megsózzuk és félretesszük.
    Felkockázott vöröshagyma
  • A tojássárgával elkeverjük az olajat, sózzuk, borsozzuk.
  • A padlizsánok végeit levágjuk és alaposan megmossuk.
    Padlizsánok előkészítése
  • Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, rárakjuk a padlizsánokat és kés hegyével sűrűn megszurkáljuk.
  • A sütőben puhára sütjük, majd kivesszük. Kihűtjük és a héját lehúzzuk.
    Puhára sütött padlizsánok
  • Egy üveg vagy porcelántálba kaparjuk a padlizsán belsejét, hozzáadjuk a hagymát és a zúzott fokhagymát. Belekeverjük a tojáskrémet is és botmixerrel pürésítjük.
    Padlizsánkrém készítése
  • Végül a padlizsánkrémbe belekeverjük a joghurtot.
  • És 1-2 órára hűtőbe tesszük a joghurtos padlizsánkrémet.
    Joghurtos padlizsánkrém