A sütőt 200 fokra fölmelegítjük.
A hagymát megpucoljuk, fölaprítjuk, megsózzuk és félretesszük.
A tojássárgával elkeverjük az olajat, sózzuk, borsozzuk.
A padlizsánok végeit levágjuk és alaposan megmossuk.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, rárakjuk a padlizsánokat és kés hegyével sűrűn megszurkáljuk.
A sütőben puhára sütjük, majd kivesszük. Kihűtjük és a héját lehúzzuk.
Egy üveg vagy porcelántálba kaparjuk a padlizsán belsejét, hozzáadjuk a hagymát és a zúzott fokhagymát. Belekeverjük a tojáskrémet is és botmixerrel pürésítjük.
Végül a padlizsánkrémbe belekeverjük a joghurtot.
És 1-2 órára hűtőbe tesszük a joghurtos padlizsánkrémet.