Vissza Email Link
Szaftos csirkepörkölt lábasban

Szaftos csirkepörkölt

Szaftos csirkepörkölt recept. A tökéletes csirkepörkölt titka a finom szaft. Ezért nem szabad elhanyagolni a szaft készítését.
ELŐKÉSZÍTÉS25 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS1 hour 40 minutes
ELKÉSZÍTÉS2 hours 5 minutes
FOGÁSEbéd, Főétel
KONYHAHagyományos
ADAG 2 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 1,5 kg csirkehús (csirkeszárny, alsó- és felső csirkecomb, csirkecombfilé)
  • 3 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • bors
  • őrölt pirospaprika

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A hagymákat megpucoljuk, megpróbáljuk nagyon apróra felkockázni és a felolvasztott zsírra dobjuk. Kavargatás mellett megdinszteljük, nem pirítjuk.
  • A sűrű szaft egyik eleme, hogy sok hagymát használjunk. Amit a lehető legapróbbra felvágunk.
  • Erre rakjuk a csirke részeit. Jól átkeverjük és hagyjuk, hagy záródjanak össze a hús rostjai. Ezután megszórjuk a pirospaprikával és a többi fűszerrel. Az ízletes szafthoz jó minőségű fűszerpaprikát használjunk.
  • A legkisebb fokozaton fedő alatt főzzük a pörköltet. A húsok engednek magukból annyi vizet, hogy szinte a saját levükben megfőnek. Időnként átkavarjuk a húsokat és ha szükségesnek tartjuk egy nagyon kevés vízzel felöntjük.
    Szaftos csirkepörkölt lábasban