1,5kg csirkehús(csirkeszárny, alsó- és felső csirkecomb, csirkecombfilé)
3dbvöröshagyma
2evőkanálzsír
só
bors
őrölt pirospaprika
ELKÉSZÍTÉS
A hagymákat megpucoljuk, megpróbáljuk nagyon apróra felkockázni és a felolvasztott zsírra dobjuk. Kavargatás mellett megdinszteljük, nem pirítjuk.
A sűrű szaft egyik eleme, hogy sok hagymát használjunk. Amit a lehető legapróbbra felvágunk.
Erre rakjuk a csirke részeit. Jól átkeverjük és hagyjuk, hagy záródjanak össze a hús rostjai. Ezután megszórjuk a pirospaprikával és a többi fűszerrel. Az ízletes szafthoz jó minőségű fűszerpaprikát használjunk.
A legkisebb fokozaton fedő alatt főzzük a pörköltet. A húsok engednek magukból annyi vizet, hogy szinte a saját levükben megfőnek. Időnként átkavarjuk a húsokat és ha szükségesnek tartjuk egy nagyon kevés vízzel felöntjük.