Vissza Email Link
Tojásleves krumplival

Tojásleves krumplival

Tojásleves krumplival együtt elkészítve még finomabb.
ELKÉSZÍTÉS20 minutes
FOGÁSEbéd, Leves
KONYHAHagyományos
ADAG 2 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • fél evőkanál zsír
  • fél evőkanál liszt
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 2 db krumpli közepes méretű
  • 1 db tojás
  • bors
  • őrölt kömény

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A felhevített zsírra kevés lisztet szórunk és kavargatva addig pirítjuk, míg egy kis színt nem kap.
  • Ezután fölöntjük vízzel, belerakjuk a megpucolt, fölkockázott krumplit. Befűszerezzük sóval, borssal és a köménnyel.
  • Majd fedő alatt puhára főzzük.
  • A tojást felverjük és a kész, de még forrásban lévő levesbe csurgatjuk. Közben kavargatjuk és mikor a tojás a leves felszínén összeállt, a krumplival gazdagított tojáslevesünk elkészült.
  • Tálaláskor petrezselyemzölddel díszíthetjük a krumplis tojáslevest.
    Tojásleves krumplival és petrezselyemmel