Tojásleves krumplival
Tojásleves krumplival együtt elkészítve még finomabb.
ELKÉSZÍTÉS20 minutes perc
FOGÁSEbéd, Leves
KONYHAHagyományos
- fél evőkanál zsír
- fél evőkanál liszt
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 2 db krumpli közepes méretű
- 1 db tojás
- só
- bors
- őrölt kömény
A felhevített zsírra kevés lisztet szórunk és kavargatva addig pirítjuk, míg egy kis színt nem kap.
Ezután fölöntjük vízzel, belerakjuk a megpucolt, fölkockázott krumplit. Befűszerezzük sóval, borssal és a köménnyel.
Majd fedő alatt puhára főzzük.
A tojást felverjük és a kész, de még forrásban lévő levesbe csurgatjuk. Közben kavargatjuk és mikor a tojás a leves felszínén összeállt, a krumplival gazdagított tojáslevesünk elkészült.
Tálaláskor petrezselyemzölddel díszíthetjük a krumplis tojáslevest.