Vissza Email Link
Mézeskalács tészta készítés

Mézeskalács tészta

Mézeskalács tészta készítése
ELŐKÉSZÍTÉS1 hour
PIHENŐIDŐ1 nap
ELKÉSZÍTÉS1 nap 1 hour
FOGÁSAlaprecept, Desszert
KONYHAHagyományos
ADAG 3 tepsi mézeskalács

HOZZÁVALÓK
  

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg méz
  • 5 dkg vaj
  • 1 kávéskanál szegfűszeg
  • 10 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 1 evőkanál fahéj
  • 1 zacskó szalakáli

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A mézeskalács tésztát a sütés előtti nap kell összeállítani.
  • A mézet a vajjal lassú tűzön meglangyosítjuk.
  • Egy tálban a tojásokat a porcukorral és a mézeskalács fűszerekkel habosra keverjük. Hozzáadjuk a szalalkálit, a mézet és végül a lisztet.
  • Jól összegyúrjuk. Ne ijedj meg, nagyon-nagyon ragacsos lesz, ez ilyen.
  • Ha már egyállagú lett a mézeskalács tésztánk és összeragadtak az ujjaink, próbájuk őket kiszabadítani.
  • A tálat letakarjuk és szobahőmérsékleten pihentetjük a mézeskalács tésztát egy napon keresztül.
  • Majd másnap folytathatjuk az azonnal puha mézeskalács sütését.
    Mézeskalács tészta készítés