Vissza Email Link
Rántott tejbegríz fahéjas porcukorral meghintve

Rántott tejbegríz

Fahéjas porcukros rántott tejbegríz recept
ELŐKÉSZÍTÉS1 hour
SÜTÉS/FŐZÉS20 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 20 minutes
FOGÁSDesszert, Ebéd
KONYHAKísérletező
ADAG 2 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 20 dkg búzadara
  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 db tojás
  • kevés liszt panírhoz
  • kevés zsemlemorzsa panírhoz
  • olaj sütéshez
  • fahéj végén a hintéshez
  • porcukor végén a hintéshez

ELKÉSZÍTÉS
 

Sűrű tejbegrízt főzünk

  • A tejet felforraljuk és hozzákeverjük a búzadarát.
  • Lassú tűzön kavargatva sűrűre főzzük a tejbegrízt.
  • Még melegen egy tepsibe simítjuk és hagyjuk kihűlni a tejbegrízt.

Rántott tejbegrízt készítünk

  • Amikor már elég hideg a tejbegríz, feldaraboljuk és ahogy a húsokat szoktuk, ezt is bepanírozzuk.
  • Ezután vagy serpenyőbe öntünk egy kis olajat és az olajban megsütjük a tejbegríz szeleteket. Vagy tepsibe rakva sütőben megsütjük őket.
  • A végén fahéjas porcukorral meghintjük a rántott tejbegríz szeleteket.
    Rántott tejbegríz fahéjas porcukorral meghintve