Vissza
Email Link
Nyomtatás
Recept képpel
Instrukciós képek
Smaller
Normal
Larger
Rántott tejbegríz
Fahéjas porcukros rántott tejbegríz recept
Recept Nyomtatása
Pin Recept
ELŐKÉSZÍTÉS
1
hour
óra
SÜTÉS/FŐZÉS
20
minutes
perc
ELKÉSZÍTÉS
1
hour
óra
20
minutes
perc
FOGÁS
Desszert, Ebéd
KONYHA
Kísérletező
ADAG
2
adag
HOZZÁVALÓK
20
dkg
búzadara
5
dl
tej
3
evőkanál
cukor
2
db
tojás
kevés
liszt
panírhoz
kevés
zsemlemorzsa
panírhoz
olaj
sütéshez
fahéj
végén a hintéshez
porcukor
végén a hintéshez
ELKÉSZÍTÉS
Sűrű tejbegrízt főzünk
A tejet felforraljuk és hozzákeverjük a búzadarát.
Lassú tűzön kavargatva sűrűre főzzük a tejbegrízt.
Még melegen egy tepsibe simítjuk és hagyjuk kihűlni a tejbegrízt.
Rántott tejbegrízt készítünk
Amikor már elég hideg a tejbegríz, feldaraboljuk és ahogy a húsokat szoktuk, ezt is bepanírozzuk.
Ezután vagy serpenyőbe öntünk egy kis olajat és az olajban megsütjük a tejbegríz szeleteket. Vagy tepsibe rakva sütőben megsütjük őket.
A végén fahéjas porcukorral meghintjük a rántott tejbegríz szeleteket.