Tejberizs szelet
Fehércsokis, gyümölcsös tejberizs szelet recept
ELŐKÉSZÍTÉS1 hour óra
SÜTÉS/FŐZÉS20 minutes perc
PIHENŐIDŐ1 hour óra
ELKÉSZÍTÉS1 hour óra 21 minutes perc
FOGÁSDesszert, Sütemény
KONYHAKísérletező
Tejberizs hozzávalói
- 7 dkg rizs
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál cukor
- 2 dl tejszín
- 10 dkg fehércsoki
- 1 teáskanál zselatin
- 20 ml víz
Tészta hozzávalói
- 18 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 10 dkg puha vaj
- 3 db tojás
- 10 dkg tejföl
Gyümölcskrém hozzávalói
- 20 dkg gyümölcs most ez meggy
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 dl víz
Tejberizs elkészítése
A megmosott rizst a tejjel és a kétféle cukorral együtt feltesszük főni.
A fehércsokit gőz felett megolvasztjuk, belekeverjük a rizsbe.
Majd kihűtjük és hozzáadjuk a tejszínt is.
A zselatint feloldjuk vízzel és ezt is belekeverjük a rizsbe.
Tészta elkészítése
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk.
A fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk.
Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a tejfölt és végül a habot.
Egy 20×26 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztát belesimítjuk és 180 fokon megsütjük.
Gyümölcskrém elkészítése
A megmosott gyümölcsöt a cukorral kissé megfőzzük és botmixerrel pépesítjük.
A pudingot vízben megfőzzük, összeöntjük a gyümölccsel és az egészet sűrűre főzzük.
Tejberizs szelet összeállítása
A gyümölcskrémet még melegen a kisült tésztára kenjük.
Várunk kb. 10 percet és rásimítjuk a tejberizst is.
Fogyasztás előtt tegyük a tejberizs szeletet 1-2 órára a hűtőbe.