Vissza Email Link
Citromos gyömbérszörp

Gyömbérszörp

Házi gyömbérszörp recept.
Ha egy igazán frissítő, hűsítő italra vágysz, akkor ezt ki kell próbálnod.
Mivel mi szeretjük a gyömbér kissé csípős ízét. Ezért egy napig szoktam áztatni a szirupban és csak másnap szűröm le. Nem teszek bele tartósítót, ezért hűtőben kell tárolni és nálunk gyorsan el is fogy.
Amellett, hogy finom, még egészséges is. Hiszen a gyömbér vérhígító, gyulladáscsökkentő, javítja az emésztést, erősíti az immuntrendszert.
ELŐKÉSZÍTÉS20 minutes
Pihenőidő1 nap
ELKÉSZÍTÉS1 nap 20 minutes
FOGÁSItal
KONYHAHagyományos
ADAG 1 liter

HOZZÁVALÓK
  

  • 30 dkg cukor
  • 7,5 dl víz
  • 20 dkg gyömbér
  • 2 db citrom

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A cukorból és vízből szirupot készítünk. Vagyis lassú tűzön addig főzzük, míg a cukor elolvad és egy kicsit besűrűsödik.
  • Közben a gyömbért megpucoljuk és vékony szeletekre felszeljük.
  • A kész szirupba belehelyezzük a gyömbérszeleteket és pár percig összeforraljuk. Ezután levesszük a tűzről és fedő alatt langyosra hűtjük.
  • A citromot kicsavarjuk és a félig kihűlt szörphöz öntjük. Fedő alatt tovább hűtjük.
  • A gyömbérszörpöt leszűrjük, üvegbe töltjük és hűtőben tároljuk.
    Citromos gyömbérszörp