Vissza Email Link
Hagyományos párolt lilakáposzta

Párolt lilakáposzta

Hagyományos párolt lilakáposzta recept:
Mindig nagy dilemma, mi legyen a hús mellé köret. A lilakáposzta még látványnak sem utolsó a tányéron. Ráadásul finom, egészséges: többek között immunerősítő, emésztést javító.
És ami nagyon előnyös, hogy előző nap is elkészíthető, ebéd előtt csak megmelegítjük egy kissé.
Fontos, hogy mindig egészséges, tömör káposztát válasszunk!
ELŐKÉSZÍTÉS20 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS1 hour
Pihenőidő30 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 50 minutes
FOGÁSEbéd, Köret, Vacsora
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 1 fej lilakáposzta
  • 1 dl olaj / 1 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál cukor
  • őrölt kömény
  • ecet

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A lilakáposztát négybe vágjuk és egy nagyobb tálba legyaluljuk. Ezzel kész is vagyunk a nehezén.
  • A káposztát sózzuk, jól átforgatjuk és fél órát pihentetjük.
  • A zsírt felolvasztjuk, a kinyomkodott lilakáposztát belerakjuk, megszórjuk cukorral, köménnyel és fedő alatt lassú tűzön puhára pároljuk.
  • A végén ízlés szerint a párolt lilakáposztát egy kevés ecettel meglocsoljuk. Majd langyosan vagy hidegen tálalhatjuk.
    Párolt lilakáposzta készen