Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben.
A kefirt elkeverjük a tojással, a liszthez adjuk, beleöntjük az élesztős tejet és a sót.
Elkeverjük, összegyúrjuk és elkezdjük dagasztani. A dagasztás eltarthat 6-8 percig is. Akkor lesz jó a tésztánk, ha már szép fényes és egy kissé hólyagos. A dagasztást könnyíti, hogy közben adagoljuk hozzá az olajat.
A bedagasztott tésztánkat letakarjuk és duplájára kelesztjük.
Közben felolvasztjuk a vajat, kihűtjük, és a sajtot lereszeljük.
A megkelt tésztát nyújtó felületre borítjuk, egyszer átgyúrjuk és 4 részre osztjuk.
Egyik részét kör formára kinyújtunk, megkenjük a vaj felével, megszórjuk 7,5 dkg sajttal és befedjük a második adag kinyújtott tésztával. Ezt a folyamatot megismételjük a többi tésztával, vajjal és sajttal.
Így 2 korongot kaptunk. Amiket egyenként 8-12 cikkelyre vágunk, attól függően mekkora croissant-okat szeretnénk kapni.
A croissant-okat feltekerjük, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a maradék sajttal és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
180 fokon aranybarnára sütjük a vajas, sajtos croissant-okat.