Vissza Email Link
Húsvéti keksz - Húsvéti állatos kekszek

Húsvéti keksz

Húsvéti keksz recept.
Ezt a húsvéti kekszet a kiszúrók teszik húsvétivá. Természetesen az év más időszakában is elkészíthető, tetszőleges módon formázva.
A hozzávalók is megtalálhatók minden konyhában. Kezdő sütögetőknek is szívből ajánlom, hiszen ez egy nagyon egyszerű, és szinte elronthatatlan keksz.
ELŐKÉSZÍTÉS30 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS15 minutes
ELKÉSZÍTÉS45 minutes
FOGÁSDesszert, Keksz
KONYHAHagyományos
ADAG 2 tepsi

HOZZÁVALÓK
  

  • 40 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 20 dkg puha vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A vajat kikeverjük a kétféle cukorral, hozzáadagoljuk a sütőporos lisztet és jól összedolgozzuk. Könnyen kezelhető, puha tésztát kapunk.
  • Ha kicsit keménynek ítéljük, adjunk hozzá 1-2 evőkanál tejet.
  • A szép simára kidolgozott keksz tésztát lisztezett felületen fél centi vastagságúra nyújtjuk és húsvéti kekszkiszúróval formázzuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a húsvéti kekszeinket.
  • És 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
    Húsvéti keksz - Húsvéti állatos kekszek