Vissza Email Link
Lekváros piskóta szelet linzerágyon

Lekváros piskóta szelet linzerágyon

Lekváros piskóta szelet linzerágyon recept.
Gazdag, kiadós, különleges piskóta. Felül a puha piskóta, alul a roppanós linzer, középen a lekvár hármasa különleges ízélményt nyújt.
ELŐKÉSZÍTÉS40 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS25 minutes
Pihenőidő30 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 35 minutes
FOGÁSDesszert, Sütemény
KONYHAKísérletező
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

Piskóra hozzávalói:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja

Linzertészta hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg hideg vaj
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 db tojás
  • 4-5 evőkanál víz
  • lekvár ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A linzertésztához a vajat elmorzsoljuk a lisztben és a többi hozzávalókkal együtt tésztát gyúrunk. Ha a linzertésztánk szépen összeállt, fóliába csomagolva hűtőbe tesszük kb. 30 percre.
  • A hűtőből kivett linzertésztát lisztezett felületen tepsi nagyságúra nyújtjuk és sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. Villával megszurkáljuk és 10 perc alatt 180 fokon elősütjük.
  • Ezalatt elkészítjük a piskótát. Ehhez a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből habot verünk.
  • A sárgáját a cukorral és a vajjal fehéredésig kikeverjük. Ebbe belekeverjük a sütőporos lisztet, belereszeljük a citromot és végül hozzáadjuk a tojáshabot.
  • A sütőből kivett linzertésztát még melegen gazdagon megkenjük lekvárral.
  • Majd ráhalmozzuk a piskótatésztát, elsimítjuk.
  • Ezután visszatesszük a sütőbe és kb. 15 perc alatt készre sütjük a lekváros piskóta szeleteket.
    Lekváros piskóta szelet linzerágyon