Lekváros piskóta szelet linzerágyon recept.Gazdag, kiadós, különleges piskóta. Felül a puha piskóta, alul a roppanós linzer, középen a lekvár hármasa különleges ízélményt nyújt.
A linzertésztához a vajat elmorzsoljuk a lisztben és a többi hozzávalókkal együtt tésztát gyúrunk. Ha a linzertésztánk szépen összeállt, fóliába csomagolva hűtőbe tesszük kb. 30 percre.
A hűtőből kivett linzertésztát lisztezett felületen tepsi nagyságúra nyújtjuk és sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. Villával megszurkáljuk és 10 perc alatt 180 fokon elősütjük.
Ezalatt elkészítjük a piskótát. Ehhez a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből habot verünk.
A sárgáját a cukorral és a vajjal fehéredésig kikeverjük. Ebbe belekeverjük a sütőporos lisztet, belereszeljük a citromot és végül hozzáadjuk a tojáshabot.
A sütőből kivett linzertésztát még melegen gazdagon megkenjük lekvárral.
Majd ráhalmozzuk a piskótatésztát, elsimítjuk.
Ezután visszatesszük a sütőbe és kb. 15 perc alatt készre sütjük a lekváros piskóta szeleteket.