Elsőnek a lasagne ragut vagyis a tölteléket készítjük el:
A paradicsomot meghámozzuk, felkockázzuk, fűszerezzük és lassú tűzön kevergetve szószt főzünk belőle.
A zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, hozzá adjuk a darált húst és fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk őrölt pirospaprikával.
A zöldégeket megpucoljuk, fölkarikázzuk és a húshoz adjuk, összekeverjük, ráöntjük a paradicsomszószt. Fedő alatt puhára pároljuk.
Ezután következik a lasagne tészta elkészítése:
A hozzávalókból sima, keménytésztát gyúrunk.
A könnyebb munka érdekében 4 felé osztjuk.
Külön-külön vékonyra nyújtjuk, éles késsel felcsíkozzuk.
És végül a lasagne készítésének végső lépései:
Majd egy tűzálló tálat kiolajozunk és egy sor tésztát lerakunk és rájön a ragu.
Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
A ragu megmaradt levét egy nagy doboz tejföllel összekavarjuk, majd reszelhetünk bele egy kis sajtot és a lasagne tetejére öntjük.