A vöröshagymát megpucoljuk, apró kockára fölszeljük, megsózzuk és hagyjuk állni, míg a többi hozzávalóval elkészülünk.
A tepsibe sütőpapírt helyezzük, a sütőt 200°C-ra melegítjük.
A padlizsánt megmossuk, a végeit levágjuk. Hegyes késsel sűrűn megszurkáljuk, Kb. 20 percre a sütőbe helyezzük, ezalatt a padlizsán bőre megfonnyad, a belseje puha lesz.
Közben a tojássárgát összekavarjuk az olajjal, mustárral, sóval, cukorral és borssal.
Amikor a padlizsánok megsültek, kivesszük a sütőből és párpercig hűlni hagyjuk majd héját lehúzzuk és a belsejét villával összetörjük.
Ezután a pépesített padlizsánt összekeverjük a sózott vöröshagymával és a zúzott fokhagymával és ráöntjük a tojásos, olajos krémet. Az egészet egy botmixerrel krémesítjük.
A kész padlizsánkrémet 1-2 órára hűtőbe rakjuk.