Vissza Email Link
Padlizsánkrém kenyérre kenve

Padlizsánkrém készítése

Fokhagymás padlizsánkrém készítése
ELŐKÉSZÍTÉS15 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS20 minutes
Pihenőidő2 hours
ELKÉSZÍTÉS2 hours 35 minutes
FOGÁSUzsonna, Vacsora
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag
Kalória 1053 kcal

HOZZÁVALÓK
  

  • 2 db padlizsán
  • 1 tojássárga
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 kávéskanál mustár
  • pici cukor
  • só, bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma kicsi

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A vöröshagymát megpucoljuk, apró kockára fölszeljük, megsózzuk és hagyjuk állni, míg a többi hozzávalóval elkészülünk.
    Felkockázott vöröshagyma
  • A tepsibe sütőpapírt helyezzük, a sütőt 200°C-ra melegítjük.
  • padlizsánt megmossuk, a végeit levágjuk. Hegyes késsel sűrűn megszurkáljuk,
    Padlizsánok előkészítése
  • Kb. 20 percre a sütőbe helyezzük, ezalatt a padlizsán bőre megfonnyad, a belseje puha lesz.
  • Közben a tojássárgát összekavarjuk az olajjal, mustárral, sóval, cukorral és borssal.
  • Amikor a padlizsánok megsültek, kivesszük a sütőből és párpercig hűlni hagyjuk majd héját lehúzzuk és a belsejét villával összetörjük.
    Puhára sütött padlizsánok
  • Ezután a pépesített padlizsánt összekeverjük a sózott vöröshagymával és a zúzott fokhagymával és ráöntjük a tojásos, olajos krémet. Az egészet egy botmixerrel krémesítjük.
    Padlizsánkrém készítése
  • A kész padlizsánkrémet 1-2 órára hűtőbe rakjuk.
    Padlizsánkrém kenyérre kenve