Vissza
Email Link
Nyomtatás
Recept képpel
Instrukciós képek
Smaller
Normal
Larger
Szilvás lepény
Íme itt a részletes recept a szilvás lepény elkészítéséhez!
Recept Nyomtatása
Pin Recept
ELŐKÉSZÍTÉS
45
minutes
perc
SÜTÉS/FŐZÉS
30
minutes
perc
ELKÉSZÍTÉS
1
hour
óra
15
minutes
perc
FOGÁS
Desszert, Lepény, Sütemény
KONYHA
Hagyományos
ADAG
6
adag
Felszerelés
tál
fakanál
tepsi
HOZZÁVALÓK
2
dl
kefir
4
dl
cukor
6
dl
liszt
4
db
tojás
2
dl
olaj
1
csomag
vaníliás cukor
1
csomag
sütőpor
0,5
kg
szilva
fahéj
cukor
szóráshoz
ELKÉSZÍTÉS
A
szilvát megmossuk, félbe vágjuk és a magot eltávolítjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Az összes hozzávalót egy tálba öntjük és fakanállal jól összekavarjuk. Ha egynemű, sima tésztánk van, beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
A felezett szilvákat a tésztára sorakoztatjuk. Nem gond, ha kicsit elsüllyednek. Végül megszórjuk fahéjas porcukorral.
25-30 perc alatt készre sütjük a szilvás lepényünket.