Vissza Email Link
Szilvás lepény tepsiben

Szilvás lepény

Íme itt a részletes recept a szilvás lepény elkészítéséhez!
ELŐKÉSZÍTÉS45 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS30 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 15 minutes
FOGÁSDesszert, Lepény, Sütemény
KONYHAHagyományos
ADAG 6 adag

Felszerelés

  • tál
  • fakanál
  • tepsi

HOZZÁVALÓK
  

  • 2 dl kefir
  • 4 dl cukor
  • 6 dl liszt
  • 4 db tojás
  • 2 dl olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 0,5 kg szilva
  • fahéj
  • cukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS
 

  • szilvát megmossuk, félbe vágjuk és a magot eltávolítjuk.
  • A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  • Az összes hozzávalót egy tálba öntjük és fakanállal jól összekavarjuk. Ha egynemű, sima tésztánk van, beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
  • A felezett szilvákat a tésztára sorakoztatjuk. Nem gond, ha kicsit elsüllyednek. Végül megszórjuk fahéjas porcukorral.
  • 25-30 perc alatt készre sütjük a szilvás lepényünket.
    Szilvás lepény tepsiben