Vissza Email Link
Zabpelyhes palacsinta porcukorral megszorva

Zabpelyhes palacsinta

Íme itt a részletes recept az egyszerű zabpelyhes palacsinta elkészítéséhez!
ELŐKÉSZÍTÉS30 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS30 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour
FOGÁSDesszert, Ebéd, Reggeli, Vacsora
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

Felszerelés

  • kávédaráló
  • tál
  • reszelő
  • fakanál
  • palacsintasütő

HOZZÁVALÓK
  

  • 25 dkg zabpehely
  • 20 dkg reszelt alma
  • 3 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • csipetnyi
  • olaj sütéshez
  • őrölt fahéj szóráshoz
  • porcukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A zabpelyhet kávédarálón megdaráljuk, majd hozzá adjuk a tojásokat, a tejet, a sót, a cukrot és végül a lereszelt almát. Az egészet jól összekavarjuk. 
    (Ha túl sűrűnek találjuk a masszát, öntsünk tejet hozzá.)
  • Palacsintasütőben egy kanál olajat melegítünk, majd hozzálátunk a sütéshez. Darabonként 2-3 evőkanálnyi masszát kanalazunk.
  • Lapos kés segítségével egy perc elteltével megfordítjuk a zabpelyhes palacsintánkat.
    Zabpelyhes palacsinta porcukorral megszorva