Íme itt a részletes recept a palacsinta elkészítéséhez!Ha még kezdő vagy ne keseredj el, ha elsőre nem lesz tökéletes! Ha elszakadna, akkor is megeheted. A lényeg, hogy a tészta ne túl híg és ne túl sűrű legyen! Ezt tudod korrigálni: ha híg, egy kis lisztet adj hozzá, ha sűrű, egy kis tejet vagy vizet!
A lisztet kimérjük, beleütjük a tojást. A tejet apránként hozzáöntjük, közben folyamatosan kevergetjük, így elkerülhetjük, hogy csomós legyen.
A végén hozzáadjuk az ásványvizet és az olajat is. Majd az egészet letakarva pihentessük kb. fél óráig. (Ha a sütés előtt túl sűrűnek találjuk a tésztát, ásványvízzel/szódával hígítsuk.)
A palacsintasütőt vékonyan kiolajozzuk, majd egy merőkanállal beleöntjük az egy palacsintának megfelelő mennyiségű tésztát.
Ha megsült az egyik oldala (kb.1 perc), egy széles pengéjű kés segítségével megfordítjuk. (A bátrabbak megpróbálhatják feldobni és a levegőben megfordítani.)
A kész palacsintákat ízlés szerint töltjük (Lehet lekvárral, cukrozott kakaóval, cukrozott fahéjjal vagy túróval is.). Majd feltekerheted a hagyományos módon, de hajtogathatod háromszögre is.