Vissza Email Link
Vajas kifli tepsiben

Vajas kifli

Íme itt a részletes recept az puha vajas kifli elkészítéséhez!
ELŐKÉSZÍTÉS15 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS20 minutes
Pihenőidő1 hour
ELKÉSZÍTÉS1 hour 35 minutes
FOGÁSReggeli, Uzsonna, Vacsora
KONYHAHagyományos
ADAG 8 darab

HOZZÁVALÓK
  

  • 55 dkg sima liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 teáskanál
  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 dl víz
  • 2 evőkanál lenmag

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A hozzávalókat keverőtálba mérjük, összegyúrjuk, kb. 10 percig dagasztjuk. Egynemű, ruganyos tésztát kapunk.
  • Letakarjuk, duplájára kelesztjük.
  • A sütőt 200 °C-ra melegítjük. A tepsibe sütőpapírt helyezünk.
  • A megkelt tésztát munkalapra borítjuk, elfelezzük. Külön-külön kinyújtjuk és négy részre vágjuk. A negyedeket hosszanti irányba nyújtjuk és a szélesebb oldaláról kezdjük kiflialakúra tekerni.
  • A 8 kiflit tepsibe helyezzük és kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.
    Vajas kifli tepsiben