Vissza Email Link
Hókifli lépésről lépésre alma töltelékkel

Hókifli recept

Íme itt a részletes recept a hókifli elkészítéséhez!
Az almától egy kicsit pikáns ízt kap, a fahéj, a citrom és a vanília finom illata a tökéletes harmóniája garantálja.
ELŐKÉSZÍTÉS1 hour
SÜTÉS/FŐZÉS20 minutes
Pihenőidő30 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 50 minutes
FOGÁSDesszert, Sütemény
KONYHAHagyományos
ADAG 40 darab

HOZZÁVALÓK
  

Tészta hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 tojássárga
  • 3 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • csipetnyi

Töltelék hozzávalói:

  • 1 kg alma
  • 15 dkg cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • citromlé

Szórás hozzávalói:

  • porcukor
  • 1 csomag vaníliáscukor

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A tölteléket akár előző nap is elkészíthetjük.
  • Az almákat megmossuk, megpucoljuk, nem túl vékony cikkekre vágjuk. Meglocsoljuk citromlével, egy fazékba rakjuk, megszórjuk cukorral, fahéjjal.
  • Majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt félpuhára főzzük.
  • Leszűrjük a vizet és hagyjuk kihűlni.
  • A tésztát elég aznap elkészítenünk.
  • A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojássárgát, a cukrot, a pici sót és végül a tejet.
  • Alaposan összegyúrjuk, ami nem könnyű, mert egy kemény tésztával dolgozunk. De ennek ilyennek kell lenni.
  • Ha kész a sima tésztánk, cipót formázunk belőle, letakarjuk és fél órát pihentetjük.
  • Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt 180 fokra melegítjük.
  • Fél óra elteltével kinyújtjuk a tésztát lisztezett felületen és egy nagyobb pogácsaszaggatóval (én egy vizes pohárral) köröket szaggatunk. (Én ezeket sodrófával még egy kicsit elnyújtom.)
  • Mindegyik közepére teszünk az almából, majd félbehajtjuk, a széleit jól lenyomkodjuk és mehet a tepsibe.
  • Míg sül, egy tálban összekeverjük a porcukrot a vaníliás cukorral. A kész hókifliket még melegen megforgatjuk ebben a cukorban.
    Hókifli lépésről lépésre alma töltelékkel