Vissza Email Link
Mikulásváró almás sütemény

Mikulásváró almás

ELŐKÉSZÍTÉS40 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS20 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour
FOGÁSDesszert
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

Tészta hozzávalói:

  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 db tojás
  • 1 teáskanál kakaó

Alátét hozzávalói:

  • 1 kg alma
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál fahéj

Krém hozzávalói:

  • 25 dkg puha vaj
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg cukor
  • 4 dl tej
  • 5 dkg reszelt csoki

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzáadunk 3 evőkanál cukrot.
  • A tojások sárgáját habosra keverjük 3 evőkanál cukorral, míg ki nem fehéredik, majd belekeverjük a lisztet és végül óvatosan a cukros habot. Az egészet lazán elkeverjük.
  • Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és kisujjnyi vastag cikkekre szeljük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, meghintjük zsemlemorzsával és ráfektetjük az almaszeleteket. Megszórjuk a cukros fahéjjal.
  • A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  • A tésztánk 2/3-át ráöntjük az almára, a maradék tésztában elkeverjük a kakaóport és a sárga tésztára csorgatjuk, villával megcsíkozzuk. Kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ha kész, rögtön megfordítjuk egy másik tepsi segítségével, hogy az alma kerüljön felülre. A tésztáról lehúzzuk a papírt és kihűtjük.
  • Közben elkészítjük a krémet. A pudingot megfőzzük, a puha vajat elkeverjük a cukorral és a pudinghoz adjuk. Én még így együtt is habosra keverem a robotgéppel.
  • Ha kihűlt a tésztánk, a csomómentes krémet rásimítjuk. Végül meghintjük a reszelt csokival.