A tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzáadunk 3 evőkanál cukrot.
A tojások sárgáját habosra keverjük 3 evőkanál cukorral, míg ki nem fehéredik, majd belekeverjük a lisztet és végül óvatosan a cukros habot. Az egészet lazán elkeverjük.
Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és kisujjnyi vastag cikkekre szeljük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, meghintjük zsemlemorzsával és ráfektetjük az almaszeleteket. Megszórjuk a cukros fahéjjal.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tésztánk 2/3-át ráöntjük az almára, a maradék tésztában elkeverjük a kakaóport és a sárga tésztára csorgatjuk, villával megcsíkozzuk. Kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ha kész, rögtön megfordítjuk egy másik tepsi segítségével, hogy az alma kerüljön felülre. A tésztáról lehúzzuk a papírt és kihűtjük.
Közben elkészítjük a krémet. A pudingot megfőzzük, a puha vajat elkeverjük a cukorral és a pudinghoz adjuk. Én még így együtt is habosra keverem a robotgéppel.
Ha kihűlt a tésztánk, a csomómentes krémet rásimítjuk. Végül meghintjük a reszelt csokival.