A lisztet elkeverjük a sóval, belemorzsoljuk a friss élesztőt, majd rácsorgatjuk a mézet. Végül fokozatosan hozzáöntjük a vizet.
Elkezdjük az egészet összegyúrni. Ez egy kemény fizikai munka, de felfoghatod edzésnek is. Szóval, alaposan összegyúrjuk a tésztát és elkezdjük dagasztani. Erőteljes mozdulatokkal addig kell a tésztánkat gyömöszölni, míg el nem válik a tál oldalától és az ujjainktól és már izzadunk közben, és már le akar szakadni a vállunk. Ezzel kb. 10 perc alatt megvagyunk.
Ekkor a tál alját picit belisztezzük, belehelyezzük a kenyértésztánkat, szintén meghintjük liszttel, letakarjuk és szobahőmérsékleten duplájára kelesztjük. Ha megkelt, én elfelezem a tésztát és két kenyeret formázok belőle. A sütőt előmelegítem 200 fokra, a kenyereket sütőpapírral kibélelt tepsibe rakom, tetejüket késsel 3-szor bevagdosom. Addig kelesztem, míg a sütő bemelegszik, majd szép barnára sütöm.