Vissza Email Link
Hagymás krumplis pogácsa tányéron

Hagymás krumplis pogácsa

Hagymás krumplis pogácsa recept
ELŐKÉSZÍTÉS1 hour 15 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS20 minutes
Pihenőidő1 hour 30 minutes
ELKÉSZÍTÉS3 hours 5 minutes
FOGÁSUzsonna
KONYHAHagyományos
ADAG 4 tepsi

HOZZÁVALÓK
  

  • 50 dkg liszt
  • 50 dkg krumpli
  • 1 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 7 dkg zsír
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 1 teáskanál cukor
  • 1,5 evőkanál
  • bors

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A krumplit megfőzzük, leszűrjük és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
  • Közben a vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és a zsíron megdinszteljük.
  • Az élesztőt a langyos cukros tejben 10 perc alatt fölfuttatjuk.
  • A krumplit áttörjük, belekeverjük a hagymát, hozzámérjük a lisztet, a sót, ízlés szerint borsot és beleöntjük a felfuttatott élesztőt.
  • Az egészet alaposan összegyúrjuk és kb. 10 perces dagasztással szép sima tésztát készítünk.
  • Ha menet közben túl keménynek találjuk a tésztát, egy kevés tejjel tudjuk lazítani.
  • Ezután letakarjuk és kb. 1-1,5 óráig kelesztjük.
  • A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  • Ha megkelt a tészta, lisztezett felületre borítjuk, nem túl vékonyra kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
  • A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a pogácsákat belehelyezzük, ne túl szorosan, mert sülés közben még megnőnek. A forró sütőben szép pirosra sütjük a hagymás krumplis pogácsákat.
    Hagymás krumplis pogácsa tányéron