A krumplit megfőzzük, leszűrjük és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
Közben a vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és a zsíron megdinszteljük. Az élesztőt a langyos cukros tejben 10 perc alatt fölfuttatjuk.
A krumplit áttörjük, belekeverjük a hagymát, hozzámérjük a lisztet, a sót, ízlés szerint borsot és beleöntjük a felfuttatott élesztőt.
Az egészet alaposan összegyúrjuk és kb. 10 perces dagasztással szép sima tésztát készítünk.
Ha menet közben túl keménynek találjuk a tésztát, egy kevés tejjel tudjuk lazítani.
Ezután letakarjuk és kb. 1-1,5 óráig kelesztjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Ha megkelt a tészta, lisztezett felületre borítjuk, nem túl vékonyra kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a pogácsákat belehelyezzük, ne túl szorosan, mert sülés közben még megnőnek. A forró sütőben szép pirosra sütjük a hagymás krumplis pogácsákat.