A tojást egy tálban elmorzsoljuk a liszttel és éppen csak annyi vízzel, hogy gyúrható, de nem lágy tésztát kapjunk.
Erőteljes mozdulatokkal addig gyúrjuk, míg szép sima tésztát kapunk. Ez egy kicsit fárasztó folyamat, de minél kitartóbbak vagyunk, annál finomabb lesz a tésztánk. Ha ezzel megvagyunk, nyújtó felületre borítjuk, letakarjuk és 10-15 percig pihentetjük.
Ezután 4 részre vágjuk a tésztát, jól belisztezzük és egyenként kezdjük minél vékonyabbra kinyújtani. Ezt én úgy csinálom, hogy a belisztezett nyújtófára ráhajtom a tészta egyik végét és mindkét tenyeremmel többször jól végig hengergetem. Ezt megismétlem a másik végével is, majd fordítok egyet a tésztán és a másik két oldalával is ugyanígy járok el. Ha már kellően vékonyra kinyújtottuk a tésztát 4-5 csíkra fölvágjuk, ismét belisztezzük és egymásra rakva tetszőleges méretűre fölvágjuk.
Ezután már csak belerakjuk a fölforrt vízbe és amint följön a víz tetejére, leszűrhetjük.
A megfőtt tésztát ízlés szerint darált mákkal és porcukorral ízesítjük.