Vissza Email Link
Márvány szelet tepsiben

Márvány szelet

ELŐKÉSZÍTÉS1 hour
SÜTÉS/FŐZÉS25 minutes
Pihenőidő2 hours
ELKÉSZÍTÉS3 hours 25 minutes
FOGÁSDesszert
KONYHAHagyományos
ADAG 25 szelet

HOZZÁVALÓK
  

Tészta hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 18 dkg zsír
  • 3 tojássárga
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál kakaópor
  • lekvár
  • darált dió

Márvány hozzávalói:

  • 3 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 2 kávéskanál ecet
  • 2 kávéskanál víz
  • 1 kávéskanál kakaópor
  • 2 kávéskanál cukor

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A sütőporral elkevert lisztből, zsírból, tojássárgából kis tejföllel tésztát gyúrunk. Ha kész, elfelezzük. Az egyik felét kinyújtjuk és a sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. Megkenjük lekvárral és megszórjuk darált dióval.
  • A tészta másik felében jól eldolgozzuk a kakaóport. Ezt a tésztát is kinyújtjuk és a lekváros, diós tésztát befedjük vele. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük, kihűtjük.
  • A mázhoz a tojásfehérjét az porcukorral és az ecettel alaposan kikavarjuk. Nem kell habot verni belőlük. Sűrű mázat kapunk, amivel bevonjuk a kihűlt tésztánkat.
  • A kakaóport elkeverjük a cukorral és a vízzel és 1-2 perc alatt összefőzzük. Egy kanál segítségével megcsepegtetjük a kakaós mázzal a fehér krémet és egy késsel előbb föntről lefele, majd oldal irányban csíkokat húzunk. 1-2 órát várunk, hogy a máz megszáradjon.