Először a tölteléket készítjük el. A krumplit megpucoljuk, feldaraboljuk és sós vízben megfőzzük. Közben a kaprot megmossuk, összevágjuk. Ha a krumpli megfőtt, leszűrjük, krumplinyomóval összetörjük, elkeverjük a tejjel, tejföllel, az ízlés szerinti sóval és a fölaprított kaporral. Félre tesszük hűlni.
Most jöhet a tészta elkészítése. A tejet meglangyosítjuk egy kiskanál cukorral és belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig pihentetjük, míg az élesztő felfut. Addig kimérjük egy tálba a többi hozzávalót, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, összegyúrjuk és el kezdjük dagasztani. Talán ez egy kicsit fárasztó munka, de ne akarjuk ezt a lépést megspórolni. Én a zsírt ekkor dagasztom a tésztához apránként, megkönnyíti a munkát. Akkor leszünk kész, ha a tészta szép fényes, a kezünk és a tál szép tiszta tésztától és a karunk már majd leszakad. Amikor kész a dagasztás, kétfelé vágjuk a tésztát, letakarjuk és duplájára kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, 2 tepsit kibélelünk sütőpapírral.
Ha megkelt a tészta, egyenként vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a töltelék felével úgy, hogy a szélén hagyunk kb. 2 centi részt szabadon. Ezután a tészta négy sarkát kicsit meghúzzuk és a tészta közepéig visszahajtjuk. Tepsibe helyezzük, megkenjük felvert tojással és pirosra sütjük. Légkeveréses sütőben egyszerre is süthetjük a két lepényt.