Vissza Email Link
Alj nélküli túrós tányéron

Alj nélküli túrós

ELŐKÉSZÍTÉS30 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS30 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour
FOGÁSDesszert
KONYHAHagyományos
ADAG 12 szelet

HOZZÁVALÓK
  

  • 50 dkg túró
  • 5 dl tejföl
  • 6-8 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • csipetnyi
  • 3 db tojás
  • reszelt citromhéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 7 dkg olvasztott vaj

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A túrót villával összetörjük, elkeverjük benne a tejfölt, a lisztet, a sót, a cukrot, a tojássárgákat és a kihűlt vajat. Az egészet csomómentesre keverjük.
  • A sütőt előmelegítjük, a sütőformánkat kivajazzuk, liszttel meghintjük.
  • A tojásfehérjéből kemény habot verünk és ezt is a túrós masszához keverjük. Az egészet beleöntjük a sütőformába, a tetejét elsimítjuk. Közepes tűzön kb. 30 percig sütjük.
  • Langyosan vagy hidegen, de még frissen tálaljuk.