A kefirt meglangyosítjuk egy kiskanál cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Közben a kimérjük a lisztet, amit elkeverünk egy kiskanál sóval, beleütjük a tojást. Amikor az élesztő felfutott, hozzáöntjük a liszthez, összegyúrjuk és jól kidagasztjuk. A dagasztás során apránként belecsorgatjuk az olajat. Ettől szép fényes és sima lesz a tésztánk. A dagasztás végeztével, letakarjuk a tálat és duplájára kelesztjük.
Közben a kaprot megmossuk, lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk. A puha vajat egy kiskanál sóval jó eldolgozzuk és hozzákeverjük a fölaprított kaprot.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A megkelt tésztát egy nyújtófelületen 4 részre osztjuk és egyenként kinyújtjuk. Az egyik lapot megkenjük a kapros vaj felével, ráborítjuk a másik lapot, kicsit lenyomkodjuk és éles késsel 8 cikkelyre vágjuk. A cikkelyeket a vastagadóbb végüknél fogva föltekerjük, kiflit formázzunk belőle, tepsibe rakjuk.
Ugyanígy járunk el a maradék két lappal és a vajjal.
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
A kifliket felvert tojással megkenjük és addig kelesztjük, míg a sütő bemelegszik, majd pirosra sütjük.