Vissza Email Link
Zöldborsófőzelék

Zöldborsófőzelék

ELŐKÉSZÍTÉS1 hour
SÜTÉS/FŐZÉS30 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 30 minutes
FOGÁSFőzelék
KONYHAHagyományos
ADAG 2 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 1 kg hüvelyes zöldborsó vagy 50 dkg mirelit zöldborsó
  • 2 dl tejföl
  • liszt
  • olaj
  • ecet (elhagyható)

ELKÉSZÍTÉS
 

  • Ha friss zöldborsónk van, kifejtjük, megmossuk. Ha mirelittel dolgozunk, felolvasztjuk. Egy közepes fazékba rakjuk, fölöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, kevés sót adunk hozzá és fedő alatt főzzük.
  • Ha már félig megfőtt a borsónk, elkészítjük a rántást. Kis lábasban olajat melegítünk, hozzáadunk egy kevés lisztet. Addig kavargatjuk, míg aranybarna színű nem lesz. Vigyázzunk, nehogy odaégjen! Fölöntjük 2-3 dl vízzel és egy állagúvá kavarjuk a tűzön.
  • A rántással összeforraljuk a borsót és elkészítjük a habarást. Egy tányérba kanalazzuk a tejfölt, elkeverünk benne csomómentesen egy kevés lisztet. A főzelék levéből hozzáöntünk egy keveset. Újra jól összekavarjuk és a forrásban lévő főzelékhez öntjük, állandó kevergetés közben. Nyugodtan adhatunk hozzá több tejfölt is, ez csak javít az ízén.
  • Még egyszer összeforraljuk. Én a végén teszek bele egy csöpp ecetet.