Vissza Email Link
Virsli tésztában

Virsli tésztában

ELŐKÉSZÍTÉS40 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS20 minutes
Pihenőidő40 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 40 minutes
FOGÁSVacsora
KONYHAHagyományos
ADAG 16 darab

HOZZÁVALÓK
  

  • 30 dkg liszt
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 3 dkg vaj
  • pici
  • 2 pár virsli
  • sajtcsíkok
  • 1 db tojás kenéshez

ELKÉSZÍTÉS
 

  • Az élesztőt megfuttatjuk a meglangyosított tejben. A lisztben elkeverünk egy kávéskanálnyi sót, elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt. Az egészet összegyúrjuk, jól kidagasztjuk, letakarva 30-40 percig szobahőmérsékleten kelesztjük.
  • Közben előkészítjük a virsliket. Héjukat lehúzzuk és hosszában négybe vágjuk. A sajtból 16 keskeny csíkot vágunk, a tojást felverjük.
  • A megkelt tésztát egy nyújtófelületen átgyúrjuk, ketté osztjuk. Egyenként vékonyra kinyújtjuk és 8-8 csíkra vágjuk. A virsliket egy-egy csíkkal spirálosan betekerjük úgy, hogy a két vége egy kicsit kilógjon.
  • Egy sütőpapírral kibéllet tepsibe helyezzük, a tetejét megkenjük a felvert tojással és ráhelyezzük a sajtcsíkokat. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.