Az élesztőt megfuttatjuk a meglangyosított tejben. A lisztben elkeverünk egy kávéskanálnyi sót, elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt. Az egészet összegyúrjuk, jól kidagasztjuk, letakarva 30-40 percig szobahőmérsékleten kelesztjük.
Közben előkészítjük a virsliket. Héjukat lehúzzuk és hosszában négybe vágjuk. A sajtból 16 keskeny csíkot vágunk, a tojást felverjük.
A megkelt tésztát egy nyújtófelületen átgyúrjuk, ketté osztjuk. Egyenként vékonyra kinyújtjuk és 8-8 csíkra vágjuk. A virsliket egy-egy csíkkal spirálosan betekerjük úgy, hogy a két vége egy kicsit kilógjon.
Egy sütőpapírral kibéllet tepsibe helyezzük, a tetejét megkenjük a felvert tojással és ráhelyezzük a sajtcsíkokat. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.